Vad har jag nu gjort....

Jag har då alltså anmält min kära häst Ragna till KBI den 7 juli. 
Det är typ...1,5 månad kvar. Och så kom prestationsångesten och nervositeten som ett brev på posten. Så nu är det då alltså snart läge för att sätta henne i vagn. Igår var vi ute med kälken, jag nöter och nöter och nöter alla moment för att det ska gå på rutin. Hon har ju sprungit lite, alltså tagit ett par travsteg och sen har jag saktat av, inte för att hon varit stressad eller så, utan för att det har blivit en dålig vana som jag tog tag i alldeles för sent. Nu dom senaste gångerna vi har varit ute så har hon inte sprungit något alls så det känns verkligen som vi tagit ett stort kliv framåt. 

Så planen framåt är att variera arbetet med både långa skritturer från ryggen samt fortsätta köra med kälken ett par gånger till. Sen är det dags att sätta för henne i vagnen. Det är något visst med att sätta dom i vagn första gången och jag har målet i sikte! Det känns så bra, Ragna är otroligt trygg i skakeln, orädd och lyhörd. Precis vad jag vill ha i en körhäst. På köpet fick jag också en envishet som utmanar mig, nästan varje dag. Jag har aldrig växt så mycket och lärt mig så otroligt mycket på så kort tid som jag gjort det senaste året med Ragna. Hon ger mig nya insikter varje dag och får mig att hitta vägar jag inte hade upptäckt annars. 

 
Allmänt | | Kommentera |

Sommarpremiering - Anmälan

Ska du anmäla din häst till premiering? Läs det här inlägget för att se hur du går tillväga för att göra en internetanmälan! 

Läs igenom propositionen noga! 
Klickar du på den här länken nedan (öppnas i nytt fönster) hittar du nyttig information angående premieringarna. Här hittar du framförallt propositionen för den premieringen du ska anmäla din häst till. Här står det vilken klass du ska anmäla din häst till (kan vara fler klasser om du ska göra körprov) samt kostnad. I propositionen står också sista anmälningsdag. 
http://svehast.se/bedomningar/sommarpremiering/propositioner-och-anmalan/
 
Internetanmälan
Klicka på den här länken för att komma till internetanmälan - och klicka på den premiering du ska anmäla din häst till. http://www.blabasen.se/sh/anmalan/Anmalan

Sök efter häst
När du klickat på den premieringen du ska anmäla hästen till kommer du hit: 
1. Här ser du information om bedömningstillfället
2. Klickar du på "Lista anmälda hästar" får du upp en lista på de anmälda hästarna. 
3. Raser som får delta hittar du en förteckning på till höger i bild. 
4. Sök häst genom att klicka på rullisten och sök på hästen via namn, regnummer eller betäckningsrapportnr. 
5. Klicka på "Sök" för att få fram sökresultaten

Sökresultat
Nu får du fram en lista över alla sökresultat. 
6. Klicka på anmäl häst. 

Skriv in alla uppgifter
I det här steget är det dags att ange alla uppgifter. 
7. Kontrollera att bedömningstillfället och hästens namn är rätt. 
8. Fyll i ägarens uppgifter. Saknas det mailadress så skriv "EJ
9. Ange om hästen är till salu eller inte. Läs igenom och godkänn villkoren. Klicka därefter på "Anmäl"

Bekräftelse
När du klickat på anmäl, så får du en bekräftelse. Kolla igenom så att alla uppgifter stämmer.
OBS VIKTIGT! Spara referensnummer, det ska anges i meddelandefältet vid betalning. 

Nu är det bara att börja träna visning inför den stundande premieringen! :) 
 
Allmänt | | Kommentera |

Sommarpremiering och allt vad det innebär

Jag ser att det florerar massor av frågor kring sommarpremieringar där ute just nu. Så jag tänkte hjälpa er på traven. Kommer lägga upp ett par inlägg som handlar om just sommarpremieringar med allt från anmälan till sommarpremiering, hur man behöver förbereda sig, vad man ska tänka på och vad som gäller på premieringsplatsen. Det kommer upp inlägg löpande så det är bara att hålla utkik! 

 
PREMIERING | | Kommentera |
Upp