Nu är vi igång!


Idag gick startskottet kan man säga. Projektledarutbildningen är klar och jag fick godkänt på min sista tenta.Nu är det hästarna som gäller. Började dagen med att göra klart stallet. Vad skönt det är att ha det gjort tidigt! 

Efter frukost knallade jag ut till stallet och tömkörde Ragna i ungefär 40 minuter. Det är ett bra sätt att komma igång tycker jag. Inga direkta krav och ingen press utan bara knalla och kommunicera lite. Hon skötte sig bra och var otroligt lyhörd idag. Tanken  är att jag ska tömköra henne lite nu innan jag går vidare, bara för att repetera och komma igång med allting igen. Både hon och jag har ju haft en rätt lång paus. 

Ett par timmar senare körde jag Ragna och satte då fast ettåringen Othilia i selen. Enligt mig är det en otroligt bra grund för unghästarna att få gå bredvid en stabil häst bara för att lära sig det allra enklaste. Kommandon när dom kommer från kusken som är bakom, samt miljöträning, är ju två saker som lägger en bra grund för ett fortsatt individuellt arbete med den unga hästen sen. Båda hästarna skötte sig galant, Othilia fick en del att tänka på och Ragna tyglade den lilla otroligt bra. Tacka vet jag ardennerhästar och deras fantastiska lynne! Och tacka vet jag Margareta som är en superbra medhjälpare.

Har ni gjort något kul med era hästar idag? 

 Allmänt, KÖRNING | |
#1 - - Ellen - tävlingsryttare:

Vilken bild! Ser härligt ut! Jag har busat på fälten med min pålle idag :D

Upp