Helgen spenderas bäst i stallet

Den här helgen har jag till största delen tillbringat i stallet. 
I fredags så satte jag Ragna i rockard för första gången och körde en kort sväng. Inga konstigheter alls. Fungerade verkligen klockrent. Hon har gått med kälke sen i vintras och framöver är det dags att göra körprov med vagn, därför måste vi ta oss framåt nu. Dessutom vill jag inte väcka grannarna när vi kör med kälken på grusvägen. 

I lördags åkte jag och Wendla till stallet för att ta tag i selarna. Lädervård stod på schemat. Vi satt utanför stallet i ett par timmar, smörjde läder, snackade skit och drack kaffe. Är det inte den bästa kombon? På kvällen skrittade jag ut på Ragna. 

Avslutade den här fantastiska helgen med en längre runda med Ragna i rockarden. I fredags när vi satte för rockarden gick jag bakom, men den här gången hoppade jag i. Det är en fantastisk känsla att sitta bakom sin häst. Vi gick ner för en gigantisk backe och Ragna bromsade rockarden väldigt fint.På kvällen visningstränade jag Othilia. Det var andra gången vi tränade och jag måste nog börja löpträna lite om jag ska orka hänga med henne. Premiering den 11 augusti, jag ser verkligen fram emot att få ett omdöme på henne. 

Och sist, men absolut inte minst så vill jag bara understryka vikten av att ha duktiga medhjälpare med sig. Dom är guldvärda och finns inte bara där om det uppstår en situation, dom är också stort stöd för kusken ;D Tack Wendla och Niklas! 


Första gången för Ragna i rockard.
 
Nyputsad sele! 

Den totala lyckan att sitta bakom sin häst! 


 Visningsträning med tvååringen, Othilia! 
 
 
Allmänt | |
Upp