Fredagsmys med veterinären

Natten mellan torsdag och fredag hade Ragna ätit dåligt. Märkte att hon hade tappat aptiten dagen innan. 
Maggan ringde mig efter jobbet och berättade om Ragnas tillstånd, då hon inte ätit ute i hagen under fredagen och inte heller varit speciellt aktiv. När jag kom hem så mötte hon mig inte i hagen, hon gnäggade inte ens. Vilket hon gör varje dag. Så jag tempade henne och tempen var hög. 

Jag har aldrig haft en bättre veterinär ute, än Maria som var hos oss i fredags. Efter ca 2 timmars undersökning konstaterade vi att det inte är några fel på Ragna, förutom den höga febern. Så det blev febernedsättande och blodprov. Däremot så visade inte blodprovet någonting heller. Himla konstigt. 

Nu mår iallafall Ragna bättre. Aptiten har kommit tillbaka och febern har släppt. Komiskt nog hade hon exakt samma symptom förra året också, nästan på pricken samma datum. Det känns som hjärtat ska gå i tusen bitar när någon av hästarna inte mår bra. Nu blir det vila för Ragna ett par veckor.

Visste ni, att hästen ska vila en vecka per feberdag? Har hästen haft feber i två dagar ska den vila två veckor från arbete. Har den haft feber i 3 dagar ska den vila tre veckor från arbete. 

 


Allmänt | | Kommentera |
Upp