Årets första träning!

Är det inte konstigt att man får vårkänslor redan i januari? Här om dagen när jag klev utanför dörren så tyckte jag att det doftade vår, inte riktigt klokt! Får se om det blir någon vinter. 

Idag var jag iväg på årets första träning med Ragna. I somras började vi träna för Karin Söderqvist, tanken var att vi efter ett par veckors vila skulle komma igång och fortsätta träna under hösten. Men av flera olika anledningar så blev det inte så, bland annat en svullen has. 

Ragna har en tendens till att vilja smita undan arbete när det blir lite jobbigt och alldeles för ofta så "jäklas" hon med mig. När jag säger "jäklas" menar jag att hon blir hård i munnen, sparkar bakut, studsar eller hoppar iväg. Jag har haft svårt att få bukt med detta, så fokus på dagens träning var just att få henne att fokusera på arbetet. Vår akilleshäl är att vi går i klinsch med varandra, Ragna börjar jäklas, jag blir irriterad och sen eskalerar det. Precis som ett gift gammalt par. I och med Ragna inte är helt igång efter vintervilan ännu så valde jag att tömköra på dagens träning. 

Jag fick med mig mycket bra tips och framförallt ett mantra som jag tar med mig idag är "Hon ska tycka det är jobbigare att inte arbeta, än att faktiskt göra det" och "Lägg dig inte på samma nivå som henne när hon börjar jäklas". Så när Ragna satte igång med sitt, så satsade vi på att sätta iväg henne i högre fart. Så om hon började sparka bakut, så satte vi igång henne i trav - har hon så mycket energi att hon kan bralla, så kan hon använda den till att springa istället. Otroligt lärorikt pass idag som kommer hjälpa mig en bra bit på vägen! 

 
Allmänt | |
Upp