Status i dräktigheten

Jag tänkte uppdatera lite kring hästarnas dräktighet. Båda hästarna är ju betäckta i slutet av maj/början av juni vilket innebär att dom förväntas föla i början av maj. Känns riktigt skönt att de blev betäckta och dräktiga nästan exakt samtidigt! Det underlättar fölvakningen, hehe. 

Hur som helst så går dom in i dräktighetsmånad 9 nu. Vilket innebär att de har varit dräktiga i ungefär 240 dagar. Vad jag kan läsa mig till så väger fostrena nu runt 15 kg och är ungefär i storlek som ett lamm. Det är så kul för nu börjar jag känna fosterrörelser. Framförallt på kvällarna precis när jag tagit in hästarna och de börjar äta och dricka. Ibland kan jag till och med se hur det rör sig när man står bredvid. En otroligt häftig känsla. Nu kan man verkligen se på både Ragna och Othilia att magen sticker ut ordentligt. Jag har sen ungefär två veckor tillbaka ökat fodergivan, vilket man ska göra i takt med att fostrena utvecklas. Det går fort nu slutet! 

Min tanke är att jag ska fölövervaka med hjälp av kameror. Så det kommer jag börja sätta upp ungefär en månad innan det är dags för fölning. Då har jag god tid på mig att installera dom och få allting att fungera. Jag kommer även att stänga av hagen en bit för att jag ska kunna ha koll på dom med kamera hela dagarna. Dom kommer fortfarande att få gå tillsammans då jag inte ser någon anledning till att separera dom. Ser så mycket fram emot det här! <3 

Om man tittar noga kan man nästan se att Ragna är dräktig ;) 
 
 
 
Allmänt | |
Upp