Thermobar - en räddare i nöden

Vilken fantastisk vinter vi har haft i år! Jag fullkomligt älskar att vi har haft minusgrader den större delen av december och januari. Förra vintern kan man ju knappt kalla för vinter, jag tror vi som mest hade två dagar med snö och minusgrader. Resten var det bara regn och sjukt lerigt i hagarna. Jag tror aldrig att jag har varit så förberedd för vintern som jag var inför förra vintersäsongen, då jag hade köpt ordentliga vinterkläder, underställ, strumpor och gud vet allt. I julklapp fick jag en thermobar av pappa men jag behövde inte ens koppla in den eftersom det var konstanta plusgrader. 

I år däremot så kom minusgraderna redan i November. Så jag fick äntligen koppla in min thermobar. Och vilken grej! Den har besparat mig så mycket tid den här vintern och framförallt så är det trevligare för hästarna att slippa dricka iskallt vatten. Om man ska vara efterklok hade jag såhär i efterhand kanske valt en thermobar av större modell. Jag har den på 65 liter och det dricker hästarna upp på en dag. Dock kan det vara så att dom dricker extra mycket nu när dom är dräktiga. Och de dagar som det är extra kall så får dom lite extra hö, och det gör ju också att dom dricker mer. 

Eftersom att mina hästar är experter på att ha sönder saker och har en förkärlek till att doppa fötterna i vattenbaljan så kände jag direkt att jag måste säkra upp för den här stackars thermobaren. Min sambo hjälpte mig att bygga ihop en ställning av EU-pallar till den och sen har vi förankrat den med ett sånt litet spännband. Det har fungerat riktigt bra och hästarna har låtit den vara. Jag har gjort så att på kvällen när jag tagit in hästarna så gör jag rent thermobaren och fyller upp den. På så sätt är vattnet ljummet på morgonen direkt när dom kommer ut. Det fanns isolerlock att köpa till och det gjorde jag, framförallt för att det inte ska bli lika stor elförbrukning men också för att hindra från att det ska hamna smuts i vattnet under natten. Att kunna göra såhär har verkligen varit min räddning den här vintern. Det som jag tycker man behöver vara extra noga med när man har en thermobar är att rengöra den ofta. Jag försöker göra det varje dag men minst varannan dag iallafall då jag tycker att det kanske blir lite sunkigt fortare i en sån här. Rekommenderar alla att köpa en sån här om det finns möjlighet! :) Det är också tydligt att hästarna gillar att dricka ur den, då dom alltid föredrar att dricka ut den de dagarna det har varit ett par plusgrader och jag ställt ut en balja som komplement. 
 
Här är ställningen vi komponerade ihop! ÄLSKAR! 
 
 
 
Allmänt | #ardennersåklart, ardenner, ardennerbloggen, thermobar | |
Upp